May 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

 
 

Microbit

Interactive,
Interdiscipinare și
Interesante sunt lecțiile din #ClasaViitorului la care #ÎnvățămAltfel, folosind #Microbit.

Elena Gurita, profesoară de informatică, fizică și robotică:
"Microbit poate fi utilizat cu succes în implementarea proiectelor tematice la informatică, spre exemplu la simularea unor exerciții matematice ca suma unor numere sau parcurgerea tablourilor bidimensionale, la fizică, studierea undelor sonore și a undelor radio, la biologie și științe pentru determinarea nivelului optim de umiditate, pentru creșterea unei plante și semnalarea momentului în care ea necesită irigare, la dezvoltarea personală, în cadrul modului educația rutieră, poate fi programat un semafor, cu ajutorul căruia putem explica mai ușor elevilor regulile circulației rutiere, iar la educația muzicală putem elabora un program în care vom putea cânta notele muzicale". Liceul Teoretic "Gaudeamus"

Eu sunt ViITorul

Salutare,

În ultima perioadă te-am invitat să participi la mai multe sondaje de opinie pentru elevi. Îți suntem recunoscători pentru timpul acordat și răspunsurile oferite.

După cum am promis, revenim cu o nouă provocare și ceva interesant pentru tine. Te invităm să participi la un Concurs cu premii. Este o oportunitate pentru a te face auzit și de ce nu pentru a câștiga un premiu pentru ideile tale inovative și originale.

“Unica constantă în ziua de astăzi este schimbarea”, zicea Heraclit. Schimbarea din viața noastră se datorează în cea mai mare parte progresului tehnologic. Progresului care se va accelera și mai mult în viitor.

Suntem curioși să vedem cum îți imaginezi că va arăta viitorul. Cum crezi, care tehnologii și aplicații pot schimba școala? Așteptăm să ne spui într-un video!

Citește atent regulamentul și urmează întocmai pașii descriși în instrucțiunea de participare.

Îți urăm succes!

Învățăm altfel

Clasa Viitorului aduce metode noi și tehnologii digitale în procesul de predare-învățare și vine să transforme educația. În liceul nostru proiectul atrage tot mai mulți profesori și elevi. La orele desfășurate aici elevii descopă, studiază de sine stătător, inventează, creează. Aici se lucrează cu dă This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. #învățămAltfel

Clasa Viitorului

Mulți dintre Dvs desfășoară lecții de orientare în carieră. Unul din domeniile foarte atractive, care în permanență este în căutare de noi specialiști, este domeniul IT.

Vă propunem să arătați elevilor Dvs acest film realizat de Edu Tolk despre cariera în IT, iar apoi să purtați cu ei o discuție. Mult succes!

P.S. ar fi interesant să ne scrieți și nouă mai jos în comentarii cum a mers această activitate.

Clasa Viitorului: probleme și perspective.

Sistemul educațional estonian este printre cele mai performante și inovatoare din lume. Acum un an de acest fapt s-au convins 22 de profesori din Moldova, din cadrul instituțiilor membre ale rețelei “Clasa Viitorului”. Aceștia au avut oportunitatea să viziteze universități, școli și centre educaționale din orașul Tallinn. Detalii despre această vizită găsiți aici

Reveniți acasă cu numeroase idei, mult entuziasm, și exemple concrete, cum pot contribui la dezvoltarea propriei școli și crește performanțele elevilor, au trecut la implementarea lor. La un an distanță, am discutat cu trei dintre membrii delegației din Moldova, care s-au inspirat din sistemul de educație estonian. Vedeți mai jos ce am aflat.