July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

PRESA DESPRE NOI

Început de an şcolar cu flori şi emoții!

În toate şcolile din ţară a răsunat, în această dimineaţă, primul sunet de clopoţel. A fost o zi plină de emoţii, mai ales pentru cei 35 de mii de copii care au păşit pentru prima dată pragul instituţiilor de învăţământ. Elevii au participat la tradiţionalul careu de întâi septembrie, apoi au făcut cunoştinţă cu cei care le vor fi dascăli în următorii ani.

continuare...

 

Început de an şcolar cu flori şi zâmbete!

Emoţii mari au avut şi elevii de la Liceul "Gaudeamus" din Capitală:

"Este un liceu nou, o şcoală nouă şi doresc într-un fel să cunosc lucruri noi".
"Aşteptam să vin la şcoală, aşteptam să îmi văd colegii, aşteptam să mă bucur alături de ei".
Citește mai mult: 
 

Cum promovăm învăţămîntul de calitate?

Recent, în incinta Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei a avut loc Forumul ştiinţifico-practic internaţional "Orizonturi didactice", la care au participat profesori de liceu din Moldova, România şi Ucraina. În cadrul evenimentului, profesorii au făcut schimb de experienţă şi au discutat despre modernizarea managementului educaţional, ca formă de realizare a obiectivelor învăţământului de calitate.

 

La Liceul „Gaudeamus”, am învăţat să învăţăm cu opera lui Nicolae Vieru…

În geroasa dimineaţă de 28 ianuarie 2012, elevi şi profesori, oameni ai istoriei şi iubitori de frumos au venit cu inimile calde la Liceul Teoretic „Gaudeamus” din Chişinău, pentru a participa la seminarul „Tehnologii de formare a competenţei de a învăţa să înveţi”.

 
 

Zinaida Gangana, directoarea Liceului teoretic „Gaudeamus”

Zinaida Gangan s-a nascut la 22 noiembrie 1959 in s. Ciolpeni, r-l Criuleni. Dupa absolvirea Facultatii de Limbi Straine a USM, a ramas fidela meseriei si a mers la scoala, ca sa predea limba lui Voltaire... De 20 de ani incoace, isi desfasoara activitatea la Liceul teoretic „Gaudeamus” din Chisinau, fiind profesoara de limba franceza, grad didactic superior. Timp de 19 ani, a fost director adjunct pentru problemele instructiv-educative, iar in 2008 a devenit directoarea acestei prestigioase institutii de invatamant.

continuare...

 

Cun se pregătesc de BAC elevii Liceului teoretic „Gaudeamus”?

Bacalaureatul 2014 poartă vina multor coşmaruri pe care le au absolvenţii şi de multe ori se iscă a fi tema principală de discuţie. Ce simt liceeni claselor a 12-a când aud cuvântul „BAC” şi prin ce metode se pregătesc de el ne explică elevii din a 12-a a Liceul Teoretic “Gaudeamus”.

continuare...

 

Liceul teoretic „Gaudeamus”

„Gaudeamus”… Un cuvînt recent apărut pe harta municipiului nostru. E mai puţin cunoscut pentru cei în vîrstă, dar bine însuşit de cei tineri.
Anume aşa începe imnul tineretului studios: „Gaudeamus” – să ne bucurăm cît tineri suntem!
Un liceu situat în inima Ciocanei. E unul din primele din republică şi e cel care se menţine în formula clasică de liceu: aici îşi fac studiile adolescenţii în clasa a 9 – a 12-a.

E interesantă viaţa în liceul „Gaudeamus”. În conformitate cu planului cadru al Ministeruui Educaţiei, avem cele două profiluri: real şi umanist, cu studiere în limba română şi rusă. Dar în cadrul profilului există subprofilurile: fizică-matematică, informatică-matematică, economie, biologie-chimie, filologie, istorie şi drept, clase de limbi moderne.

continuare...

 

Care este liceul din Moldova cu cei mai erudiţi elevi?


La data de 6 octombrie 2013, (în intervalul 11.00-15.00), va avea loc Cupa Liceelor la Ce? Unde? Când?, unde se va desemna liceul din Moldova cu cei mai erudiţi elevi.

Până când în competiţie s-au înscris următoarele echipe:

continuare...

 

Clădirea liceului „Gaudeamus” va fi reabilitată din punct de vedere al eficienţei consumului de energetice

Clădirea liceului „Gaudeamus" va fi reabilitată din punct de vedere al eficienţei consumului de energetice în cadrul unui proiect pilot de îmbunătăţire a eficienţei energetice a clădirilor din Republica Moldova.

În acest context, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatolie Zolotcov viceministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor şi Roberto Lo Cicero Vaina Managerul de Proiect al Energy Saving Initiative in the Building Sector in Eastern Europe, programul INOGATE al UE au semnat un Memorandum de Înţelegere.

Conform documentului Republica Moldova va beneficia de asistenţă tehnică din partea programului INOGATE al UE pentru a spori eficienţa energetică în clădirile din ţară, iar primul studiu de caz va constituit clădirea liceului „Gaudeamus" din Chişinău.

continuare...

 

Competiţii Naţionale de Dezbateri Preuniversitare la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei

La 22-23 martie 2014 în Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (LAŞM) s-a desfăşurat Competiţia Naţională de Dezbateri Preuniversitare, format K. Popper cu moţiunea: „Migraţia forţei de muncă peste hotarele ţării este malefică”.

Parafa pe certificatele participanţilor a fost pusă de către Liga Naţională de Dezbateri Preuniversitare (LNDP), a cărei director executiv este doamna Iulia Moldovan. Managerul proiectului a fost domnul Pavel Cerbuşca – profesor de educaţia civică, director adjunct, doctor în pedagogie. Dezbaterile s-au organizat în două limbi: română şi engleză.

continuare...

 

Curaj.TV - Scoala Curajului la liceul Gaudeamus

Elevii vorbesc despre activismul civic, despre drepturile copiilor și cazurile în care acestea sunt încălcate

continuare...

 

Sediul liceului "Gaudeamus" reabilitat prin prisma eficienţei energetice

Clădirea liceului "Gaudeamus" din Chişinău va fi reabilitată din punct de vedere al eficienţei consumului de energie în cadrul unui proiect pilot.
În acest sens, Anatolie Zolotov, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, şi Roberto Lo Cicero Vaina, managerul de Proiect al Energy Saving Initiative in the Building Sector in Eastern Europe (ESIB) au semnat un Memorandum de Înţelegere.

Conform documentului, Republica Moldova va beneficia de asistenţă tehnică pentru a spori eficienţa energetică în clădirile din ţară, iar primul studiu de caz va constitui edificiul liceului "Gaudeamus" din Chişinău.


continuare...